תקנות התעבורה תשכ"א 1961 קובעות כי לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור וכן בעל רכב או הממונה עליו לא ירשה לשיכור לנהוג בו.

במידה ולשוטר יש חשד סביר כי נהג או ממונה על רכב והם שיכורים ,רשאי השוטר לדרוש ממנו להיבדק בדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או של שתן לבדיקת מעבדה.
בן אדם נחשב כשיכור אם הוא נמצא תחת השפעה של סמים או אם כמות האלכוהול אצלו עולה על המידה הקבועה בדין.

סירב נהג רכב או הממונה על רכב להיבדק לפי דרישת שוטר בבדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או שתן לבדיקת מעבדה יחשב אותו אדם המסרב להיבדק בחזקת שיכור ברף המקסימאלי.

נהיגה בשכרות - עורך דין שחר גולדנברג

במקרים של נהיגה בשכרות רשאי קצין משטרה לערוך שימוע לנהג ולפסול את רשיונו של הנהג פסילה מנהלית של 30 ימים , וכן לאסור על הנהג להשתמש ברכב בו נעברה העבירה למשך 30 ימים , כאשר הרכב מאוחסן בחניון של המשטרה וכל יום איחסון הוא על חשבון הנהג.

לא פעם קורה שנופלים כשלים טכניים ואחרים הקשורים בהפעלת המיכשור , הדו"חות של השוטרים , אי הקפדה על כללים לפני הבדיקה ,אופן ביצוע דו"ח המאפיינים , ההסברים שניתנים לנהג ועוד שלל כשלים שיכולים להביא לזיכוי או להפחתת חומרת האישום והעונש בהתאם , אך על מנת למצוא את כל הכשלים הללו יש צורך בעין של עורך דין תעבורה מיומן שמכיר את סוג חומר הראיות בעבירה של נהיגה בשכרות ועובד עם ראש פתוח על מנת למצוא את המקום בו ישנו משהו בחומר הראיות שישמש את הנהג בעת בואו לבית המשפט.

עורך דין לנהיגה בשכרות

בתי המשפט מוצאים את עבירת הנהיגה בשכרות כעבירה חמורה וישנו מדרג עונשי בהתאם לכמות האלכוהול שנמצאה אצל נהג. עם זאת בתי המשפט בעת גזירת עונשו של נאשם/נהג שהורשע בעבירת שכרות יודעים להסב את אוזנם וליבם כאשר מדובר באנשים נורמטיבים ללא עבר פלילי , ללא עבר תעבורתי מכביד , עם נסיבות חיים המצדיקות התחשבות , קשיים כלכליים , עזרה לזולת ,הצטיינות בעשייה ציבורית וכד'  , ולכן חשוב להיות מיוצג על ידי עורך דין תעבורה טוב שיודע לטעון ולדבר לליבו ושכלו של בית המשפט על מנת להציגו את הנהג/נאשם מעבר למהות העבירה של נהיגה בשכרות אלא לאפשר לבית המשפט לראות בן אדם במלוא מובן המילה , גם אם אותו בן אדם שגה.

לפרטים נוספים וייעוץ ניתן לפנות לעו"ד ונוטריון שחר גולדנברג בטלפון 052-3656873